Baggrunden for mit mindfulness kursus ved Roskilde

Jeg hedder Lene Bang-Jensen, og jeg har vision om at hjælpe mennesker til forbedret livskvalitet i deres privat- og arbejdsliv. Derfor tilbyder jeg bl.a. mindfulness/MBSR kurser i Lejre tæt ved Roskilde.

Jeg har en kandidat i pædagogik, og før mit møde med mindfulness har jeg i mange år arbejdet som lektor og leder. Men da jeg efter et biluheld begyndte at opleve stress symptomer, som nedsatte min livskvalitet væsentligt, besluttede jeg mig for at lede efter noget, der kunne få mig på benene igen. Og det blev mindfulness, som blev min redning. Mindfulness er udviklet af Ph.D. Jon Kabat-Zinn fra University of Massachusetts, og bygger på videnskabelig empiri og grundige undersøgelser.

Det er altså ikke tilfældigt, at jeg har valgt netop mindfulness som udgangspunktet for mit arbejde med at hjælpe andre mennesker. Mindfulness har nemlig beviselige gavnlige effekter og er et særdeles velegnet redskab til at håndtere stress, smerter og andre psykiske og fysiske udfordringer. Mit mindfulness/MBSR-kursus i Lejre ved Roskilde er ligeledes rodfæstet i videnskaben.

Lær at være til stede i nuet

Mindfulness handler om at lære at være bevidst til stede i nuet – at være opmærksom på og acceptere det der finder sted nu, i stedet for at lade sig overvælde af tankemylder om ting, vi alligevel ikke kan ændre på. Mindfulness handler altså om at fokusere på det nuværende og det nærværende. Og netop derfor er Mindfulness så velegnet til at reducere stress og forbedre menneskers trivsel.

På mine mindfulness kurser arbejder vi med forskellige teknikker inden for afspænding, blide yogastræk og meditation, som alle har til hensigt at lære os at stoppe op og fokusere på øjeblikket.

Vil du høre mere om, hvilket udbytte, du kan have af mindfulness, er du altid velkommen til at kontakte mig.